Van je stad een brand maken. Het is een trend die steeds vaker opkomt. Maar deze blog bewijst dat het al veel langer het geval was. Denk maar aan Sound Of Music uit 1965, Salzburg werd een échte trekpleister. Een film helpt een stad om een bepaalde story te vertellen. De mogelijkheden in de filmwereld rond storytelling zijn enorm, je kan in feite een echt gevoel creëren rond een bestemming. Vergeet ook niet dat het bereik van een Hollywood-film waanzinnig is, wereldwijd wordt de film bekeken. Ideaal dus om als stad in 'the picture' te komen. Wie wil nu niet met Bill Murray een weekje in Tokyo vertoeven?  

Film: Lost In Translation (2003) 
Bestemming: Tokyo, Japan

Synopsis
Bob Harris (Bill Murray) en Charlotte (Scarlett Johansson) zijn twee Amerikanen die in Tokio verblijven. Ze ontmoeten elkaar in de bar van het hotel. De film wordt geprezen door het minimalisme van de film: een simpel lineair verhaal, een minimum aan dialoog en minimale verteltrucages

Stad
Lost In Translation schept een mooi beeld van een immense, chaotische stad als Tokyo waar Westerlingen de cultuur en taal niet begrijpen. Maar na een indompeling in hun cultuur gaat een nieuwe verrassende wereld open.

Resultaat
De film schetst een mooi beeld voor de Westerlingen van hoe een wereldstad als Tokyo eruit ziet. De film neemt ons mee op een tocht door Tokyo en brengt de geheimen en trekpleisters mooi in beeld.

Film: Indiana Jones And The Last Crusade (1989)
Bestemming: Petra, Jordanië

Synopsis
Wanneer Dr. Henry Jones plots vermist is nadat hij ging jagen op de Holy Grail, moet de archeoloog Indiana Jones (Harrison Ford) in zijn vaders voetstappen (Sean Connery) volgen en de nazi’s tegenhouden.

Stad
De oude stad Petra in Jordanië, waar het wereldwonder Al Khazneh ligt deed dienst als decor voor de film. In de wereldberoemde tempel lag de Heilige Graal verborgen. De oude stad is een van de bekendste plaatsen in het Midden-Oosten.

Resultaat
De tempel van Petra is een van de minder bekende van de zeven wereldwonderen. Door de ontploffingen en het spectaculaire actiewerk van Harrison Ford in de tempel won de stad toch aan faam. Het is zeker een van de mooiste bouwwerken op onze planneet. 

Film: The Beach (2000)
Bestemming: Koh Phi Phi-eiland, Thailand

Synopsis
Richard (Leonardo DiCaprio), een vrolijke twintiger, reist naar Thailand op zoek naar avontuur. Hij bezit door een toevalligheid een vreemde kaart. Geruchten doen de ronde dat het leidt naar een eenzaam strandparadijs, een tropische schat.

Stad
De idyllische beelden werden gefilmd op het eiland Koh Phi Phi in Thailand. Het eiland ligt in de Indische Oceaan en staat bekend om zijn prachtige verlaten stranden. Steeds meer toeristen brengen een bezoekje aan de witte korrels in Koh Phi Phi.  

Resultaat
Het geheim van Thailand werd door de film The Beach onthuld. Ko Phi Phi werd wereldbekend en ontwikkelde zich als een toeristische bestemming. Het befaamde strand waar DiCaprio zijn avonturen meemaakte kan je ook bezoeken, en het authentieke plekje heeft zijn schoonheid bewaard.

Film: Sex And The City (2008)
Bestemming: New York, USA

Synopsis
Een New Yorkse schrijfster, Carrie Bradshow (Jessica Parker), schrijft over liefde en seks. Ze gaat eindelijk trouwen en haar drie beste vriendinnen adviseren haar. Ze doen dit volgens de New Yorkse traditie, tijdens het shoppen.

Stad
Een stad als New York spreekt voor zich. Het is een stad waar al je dromen uitkomen en jezelf ontwikkelen is een must. Sex And The City belichaamt het vrouwelijke bestaan in een wereldstad als New York perfect. Volg de nieuwste trends samen met de vier beste vriendinnen.

Resultaat
New York werd onder andere door Series en films als Sex And The City dé trekpleister bij jongere meisjes om te shoppen en een fantastische tijd te hebben. De stad biedt ook alle mogelijkheden aan om eventjes te leven als Jessica Parker. Twee woorden: Shoppen geblazen!

Film: The last Samurai (2003)
Bestemming: Kyoto, Japan

Synopsis
Tom Cruise speelt in de kaskraker The Last Samurai een Amerikaanse legerkapitein die in Japan door de Samoerai wordt gevangen genomen. Hij ondergaat de Samoeraisamenleving en vindt er rust. Hij bekeert zich en besluit om aan hun zijde te vechten.

Stad
De film tekent pittoreske plaatjes van het natuurlijke en authentieke Japan. Het exponent hiervan is de 400-jarige Chion Tempel in Kyoto. De tempel deed dienst als The ‘Imperial Palace’ in de film, bekend om zijn imposante trap.

Resultaat
Kyoto was vroeger de keizerlijke hoofdstad van Japan, je kunt het je dus wel voorstellen dat de stad echt een meesterwerk is. Het ademt de Samoeraicultuur uit. Dankzij Samoerai Tom Cruise kreeg de stad ook wereldwijd veel herkenning. Het verbaast je dus niet dat je de stad kan ontdekken met een Last Samoerai tour.