Lezers ontmoeten suppliers aan het fornuis

Op vrijdag 29 februari 2008 organiseerde TourismMarketingGroup.be in samenwerking met Rotterdam Marketing, het Luxembourg Convention Bureau en het Comité Régional du Tourisme de Champagne-Ardenne een culinaire workshop in het atelier des Chefs in Brussel. Deze drie bestemmingen waren eerder al deelnemers in een themadossier rond grensregio’s in het inspiratiemagazine CORPORATEPLANNER.be. Deze face-to-meeting met lezers vormde dan ook het orgelpunt van een campagne die zowel online, offline als live visibiliteit genereerde. Voor dit event had TourismMarketingGroup.be dan ook enkel en alleen planners gescreend met interesse in deze speciefieke grensregio’s. Zo’n 30 meeting en incentive planners stonden uiteindelijk aan het fornuis. Een succesformulie, aldus sponsors en planners!

Enkele reacties van de aanwezige sponsors:

“Het was een geslaagd networking event en zeker iets wat we elk jaar opnieuw zouden willen doen. We hebben nu al bijna zeker een tweetal meetings binnengehaald via deze actie, en zelfs een groot event van enkele duizend personen is pending.”Stephen Van Es | Rotterdam Marketing

“De networking lunch was een heel tof idee om meeting en event planners te leren kennen die interesse hebben in Luxemburg als bestemming voor hun volgende meeting of event. Het persoonlijke contact met klanten is uiterst belangrijk en draagt zeker bij tot de realisatie van concrete projecten. De sfeer tijdens de culinaire workshop was top.”Sarina Migge| Luxembourg Convention Bureau

“Ik vond het een heel geslaagd event en wil jullie dan ook hartelijk danken voor de organisatie. Ik hoop dat we snel weer kunnen samenwerken.”Hélène Vial | Best Western Hôtel de la Paix Reims

"Eerst en vooral wil ik jullie heel hartelijk bedanken voor dit initiatief. Het concept is heel interessant omdat het aan een bestemming de mogelijkheid geeft om in een minimum van tijd toch een aardig aantal potentiële contacten te leggen, terwijl je op een beurs al snel één of twee volledige dagen nodig hebt om zoveel interessante personen te ontmoeten. De activiteit laat toe om op een aangename manier informatie uit te wisselen en mensen te leren kennen zonder op een geforceerde manier de bestemming te verkopen. Het zou fijn zijn mochten we in de toekomst nog activiteiten kunnen organiseren die de bestemming op zo’n aparte manier in de kijker zetten: degustaties, creatieve workshops, ontdekken van lokale suppliers, … Wat ons betreft mag dit concept zelf evolueren tot een fam trip naar Champagne-Ardenne van een dag of anderhalve dag waarbij we onze boeiende regio nog meer in de kijker kunnen zetten, en - waarom niet – aan de hand van een workshop lokale suppliers kunnen voorstellen. Een dikke proficiat voor de organisatie!”Olivier Cahon | Comité Régional du Tourisme de Champagne-Ardenne

Enkele reacties van de corporate planners & agencies:

“De locatie, atelier des Chefs, was zeker interessant. Het is namelijk niet zo evident om een demonstratiekeuken te vinden waar ook nog de mogelijkheid is om naar een andere ruimte te gaan. De organisatie zat goed ineen, de activiteit was leuk ik heb zeker iets bijgeleerd. Bovendien heb ik ondertussen Rotterdam voorgesteld als bestemming voor een meeting.” Anneleen Moonen| Ipoc Reisvakanties

“Voor een première is dit zeker geslaagd! De formule is leuk, je hebt veel tijd om te netwerken en je leert er ook nog de kneepjes van de chef. De groep was net groot genoeg, de locatie prima, verzorgd, en netjes. De organisatie was goed, de activiteit mooi getimed, iedereen heeft wat kunnen "doen" en het achteraf samen opeten van de creaties is een mooie afronding van de middag. Mijn bedoeling was vooral om contacten te kunnen leggen voor een organisatie in de Champagnestreek. Dit is zeker gelukt. Nogmaals bedankt voor de uitnodiging.”Chris Christiaens | Distrigas nv“

Persoonlijk vond ik het een zeer geslaagd event, ook dankzij de praktische locatie en de aanwezige chef! Een aanrader om dit opnieuw te doen.”Guy Costers | AEP Flexible Packaging Belux & France

“Dit event was zeker een opsteker. De manier waarop je in contact wordt gebracht met mogelijke suppliers is ideaal. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.”Julie Demuynck | Neckermann Incentives

“Hierbij wil ik jullie bedanken voor de heerlijke workshop die ik mocht beleven, inclusief de face-to-face contacten met de vertegenwoordigers van de desbetreffende regio’s.”Karina Imschoot | Dolce Vita Events

“Ik vond het heel leuk om deel te nemen, interessante contacten te leggen en deze drie regio’s een beetje beter te leren kennen. Bedankt!”Emilie Cnop | THA Group

“Vooreerst wil ik jullie nogmaals bedanken voor de prima organisatie van alweer een leuk ideetje voor een incentive in Brussel. Ik heb alweer fantastische contacten kunnen leggen en heb nu ook geleerd hoe je in een handomdraai "Vlaamse karbonades" kan klaarmaken. De formule is interactief en het gezamenlijke doe-moment breekt onmiddellijk het ijs tussen de deelnemers. Ik voelde me een echte "keukenprinses" omdat de rest van mijn groep uit mannen bestond. We hebben heel wat afgelachen. Nogmaals bedankt voor jullie onuitputtelijke ideeën en omdat jullie ons de gelegenheid bieden om te netwerken met gelijkgestemden uit de sector. Keep up the good work!!”Ann Everaert | Nexans Benelux

“Met deze mail wil ik jou bedanken voor de uitnodiging voor dit event. Ik heb ervan genoten en tegelijkertijd een aantal contacten kunnen leggen die in de toekomst misschien wel nuttig kunnen zijn. De combinatie tussen het aanbod van de verschillende 'regios' en het Atelier des Chefs was een schot in de roos en meteen voor mij een zeer aangename kennismaking met een 'kookwinkel met een tikje meer'. Nogmaals dank voor de uitnodiging en prettig weekend!”Goedele Van Itterbeeck | Fortis

“Hartelijk dank voor de fijne coming together: het deed deugd om samen met collega’s een aantal goede ideeën te verzamelen en aldus een sterker concept te kunnen ontwikkelen. Locatie was voor mij nieuw en zeker een aanrader. Ook de kooksessie viel reuze mee. De contacten liepen vlot. Nogmaals dank en tot de volgende editie.”Jo De Bruyn | In Concreto

“Zeer geslaagd event! Goede locatie, goed team et goed idee! Wij hebben alvast twee interessante contacten kunnen leggen. We organiseren een prospect diner met hotels uit Luxemburg.”Johan Hamid | Le Coach

“De kookworkshop afgelopen vrijdag bij atelier des Chefs was een schot in de roos. Alles was prima georganiseerd en verliep perfect volgens timing. De formule laat bovendien toe op een ongedwongen manier contacten te leggen. Zeker voor herhaling vatbaar. Bovendien hebben we lekker gegeten al zaten we daar zelf ook voor iets tussen.”Koen Evenepoel | Accent Events

“Zelden zo een aangenaam evenement gezien, wetende dat de deelnemers elkaar vooraf niet kennen. Het opzet was zeker geslaagd maar hangt sterk af van de persoonlijkheid van de mensen die hun stad/regio komen voorstellen. Als je niet zo'n communicatieve en toegankelijke mensen hebt om hun stad/regio voor te stellen was het misschien iets moeilijker geweest.”Michel Christiaens | Fedagrim

“Ik vond de workshop heel geslaagd!! Het is werkelijk een ideale manier om op een informele en ongedwongen manier kennis te maken met de verschillende regio's en tegelijkertijd te networken. Tijdens de verschillende onderdelen van de workshop (ontvangst - degustatie in de kelder - het koken - de lunch aan tafel) is er voldoende tijd om met verschillende organisatoren en deelnemers info uit te wisselen en vragen te stellen en in de aangeboden documentatie is alle info aanwezig om meetings in de aangeboden regio's te organiseren. De locatie en hun personeel was prima/heel vriendelijk, evenals het onthaal en de grootte van de groep.Een dikke proficiat voor deze zeer geslaagde workshop! Ik heb nog geen concrete meetings op stapel staan, maar zal deze regio's zeker in overweging nemen voor residentiële seminars/vergaderingen.”Barbara Nowak | NV Nutricia België